ارزش غذایی قارچ چقدر است

ارزش غذایی قارچ چقدر است


ارزش غذایی قارچ چقدر است

قارچ ها به طور طبیعی حاوی مقادیر کمی سدیم، چربی، کلسترول و همچنین کالری کمی هستند و معمولا به آن ها غذاهای عملکردی گفته می شود. یعنی علی رغم تامین مواد مغذی پایه ای مورد نیاز بدن، به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها و فیبرهای رژیمی مهمی مانند کیتین و بتاگلوکان نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های مزمن برعهده دارند.

 

حقایق تغذیه ای در هر ۱۰۰ گرم

– ۳۸ کالری

– ۰٫۵ گرم چربی

– ۹ میلی گرم سدیم

– ۵۰۶ میلی گرم پتاسیم

– ۷ گرم کربوهیدرات

– ۳٫۸ گرم فیبر رژیمی

– ۱٫۲ گرم شکر

– ۱٫۵ گرم پروتئین

قارچ ها مواد غذایی غنی از ویتامین های گروه B هستند. مانند ریبوفلاوین، فولات، تیامین، اسیدپانتوتنیک و نیاسین. همچنین قارچ ها را می توان تنها منبع گیاهی غنی از ویتامین D در نظر گرفت. قارچ ها همچنین حاوی انوع مواد معدنی هستند که تامین آن ها از رژیم غذایی کار ساده ای نیست. مانند سلنیوم، پتاسیم، مس، آهن و فسفر.

 

مزایای قارچ برای سلامتی

مطالعات بی شماری تاثیرات مثبت افزایش مصرف قارچ در کاهش خطر بیماری هایی نظیر چاقی، دیابت، بیماری های قلبی، سلامت پوست و مو، سطح انرژی و همچنین کاهش وزن نشان داده اند. که با هم برخی از آن ها را مرور می کنیم:

 

بهبود متابولیسم

همانطور که می دانید ویتامین های گروه B برای سوخت و ساز قندها و تامین انرژی ضروری اند. آن ها همچنین کمک می کنند تا بدن چربی و پروتئین را متابولیزه کند. قارچ ها حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین های B هستند. به طوری که ۱۰۰ گرم قارچ ۳۰ تا ۴۴ درصد نیاز روزانه به ویتامین های B را تامین می کند.

 

دیابت

مطالعات نشان داده اند بیمارانی که به دیابت نوع ۱ مبتلا بوده و رژیم غذای پر فیبر مصرف می کرده اند سطح قند خونشان در حد پایین تری حفظ شده و مقاومت به انسولین نیز تا حدی در آن ها کاهش یافته است. از آنجایی که قارچ نیز یکی از منابع غنی فیبر است می تواند خواص قابل توجهی را برای مبتلایان به دیابت فراهم آورد.

 

تقویت سیستم ایمنی

سلنیوم که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بر عهده دارد در مقادیر قابل توجهی در قارچ ها وجود دارد. سلنیوم با تحریک بیشتر سلول های کشنده T در سیستم ایمنی پاسخ ایمنی را نسبت به عفونت ها تقویت می کند. بتا گلوکان موجود در قارچ ها نیز نقش مهمی در تقویت این سیستم بر عهده خواهد داشت.

 

پیشگیری از سرطان

یکی از توانایی های تعریف شده برای قارچ ها، مخصوصا قارچ های سفید دکمه ای که معمولا در سالاد استفاده می شوند، توانایی آن ها در برداشت استروژن اضافی از گردش خون است که آن ها را به یک نیروی کمکی در پیشگیری از سرطان سینه تبدیل می کند. مطالعه های بسیاری این ویژگی قارچ ها در پیشگیری از سرطان را تایید کرده اند.

 

سلامت قلبی

فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در قارچ ها آن را به یک ماده غذایی حامی قلب تبدیل کرده است. همانطور که می دانید پتاسیم و سدیم برای تنظیم فشار خون باید با یکدیگر در تعادل باشند. قارچ ها با دارا بودن مقادیر بالایی از پتاسیم و مقادیر اندک سدیم شرایط را به سود فشار خون پایین تنظیم می کنند. همچنین محتوی بالای فیبر، ویتامین C و سلنیوم آن ها تاثیر آن ها را در پیشگیری از افزایش فشار خون و نیز پیشگیری از بیماری های قلبی تقویت می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *