7 مورد از مهمترین خواص قارچ

7 مورد از مهمترین خواص قارچ


7 مورد از مهمترین خواص قارچ

ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در قارچ خوراکی

در 100 گرم قارچ خام 13 کیلو کالری انرژی وجود دارد. از جمله مواد مغذی موجود در قارچ می‌توان به پروتئین، پتاسیم، مس، آهن و فیبر اشاره کرد. اسید فولیک، نیاسین، بیوتین و اسید پانتوتنیک از دیگر مواد مغذی و ویتامینی موجود در قارچ هستند که خواص بسیارمفیدی

را به بدن می‌رسانند.قارچ حاوی مقدار زیادی ویتامین D و ویتامین B است. آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی در این گیاه خوشمزه بسیار مفید برای سلامتی کلی پوست بدن است. به دلیل داشتن انواع مواد مغذی و ویتامینی، یک ماده غذایی عالی برای گیاهخواران به

شمار می‌رود.

طبع قارچ چیست؟

قارچ‌ها بیش از 140 هزار نوع در رنگ‌ها و شکل‌های مختلف دارند که حدود 100 نوع آن تا به حال مورد بررسی قرار گرفته است.قارچ دارای طبعی گرم است و خواص بسیاری را برای سلامت قلب و مغز، مبتلایان به بیماری دیابت، خانم‌های باردار و کودکان به همراه دارد.

مهمترین خواص قارچ برای بدن

گفته ‌می‌شود با کم شدن رنگ دانه‌های موجود در مواد غذایی، مقدار مواد مغذی موجود در آنها نیز کاسته می‌شود. اما قارچ مواد مغذی بسیاری دارد که می‌توان از آنها بهره برد و در رژیم غذایی از این گیاه استثنایی استفاده کرد.خواص قارچ برای سلامتی بدن و تقویت سیستم

ایمنی بدن بسیار موثر عمل می‌کند. با ما همراه باشید تا در ادامه بیشتر با فواید موثر این ماده غذایی مفید و خوشمزه آشنا شوید.

1. تقویت سیستم ایمنی بدن

از جمله فواید قارچ می‌توان به تقویت تولید و فعالیت گلبول‌های سفید اشار کرد. از این رو سیستم ایمنی بدن تقویت شده و از مورد حمله قرار گرفتن توسط ویروس‌ها و باکتری‌ها پیشگیری می‌شود.قارچ حاوی آنتی بیوتیک‌های قوی است که از ایجاد عفونت و رشد میکروب‌ها

جلوگیری می‌کند. وجود ویتامین‌های گروه A ،B و C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود که در این ماده غذایی نیز وجود دارند.

2. خواص قارچ برای پوست و مو

مصرف قارچ برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است. به دلیل وجود پلی ساکارید در قارچ، به میزان مطلوبی آبرسانی در سطح پوست انجام می‌شود و از ایجاد چروک بر سطح پوست پیشگیری می‌کند.ویتامین D موجود در قارچ موجب از بین رفتن آکنه شده و برای از بین

بردن جای جوش بسیار موثر است. قارچ به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی از بروز اگزما و التهابات پوستی جلوگیری می‌کند.از جمله دلایل شایع برای ریزش مو می‌توان به کم خونی اشاره کرد. قارچ منبع خوبی برای تامین آهن بدن است و در درمان ریزش مو بسیار موثر عمل

می‌کند. از آنجایی که مس موجود در ترکیبات قارچ بسیار موثر برای جذب آهن است، سبب تقویت ساقه موها که به وجود مس نیاز دارد، نیز خواهد شد.

3. سلامت قلب و عروق

سلامت قلب و عروق با خوردن قارچ که حاوی مقدار زیادی فیبر، پتاسیم و ویتامین C بسیار است تضمین می‌شود. مصرف درست و جای دادن این خوراکی خوشمزه در رژیم غذایی باعث پیشگیری از ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی خواهد شد.

4. کاهش وزن و رژیم غذایی

قارچ فاقد چربی است اما حاوی فیبر و پروتئین بسیاری است. این ترکیبات بهترین ترکیب برای چربی سوزی در بدن به شمار می‌روند. قارچ احساس سیری را در بدن افزایش می‌دهد و باعث می‌شود تا فرد دیرتر احساس گرسنگی کند و سراغ خوردن غذا برود.

5. خواص قارچ برای سلامت استخوان‌ها

در کشورهایی که نور خورشید کم است، پزشکان توصیه می‌کنند از قارچ برای تامین ویتامین D استفاده کنند تا دچار پوکی استخوان نشوند.مصرف قارچ در یک وعده باعث تامین 20 درصد ویتامین D مورد نیاز بدن می‌شود. کمک به جذب ویتامین D و جلوگیری از بروز پوکی

استخوان از دیگر خواص مهم قارچ است.

6. درمان کم خونی

سردرد، ‌بی‌حالی و ضعف در عملکرد قلب و دستگاه گوارش از جمله علائم کم خونی است. از خواص قارچ برای از بین بردن کم خونی می‌توان بهره برد زیرا منبع خوبی برای تولید گلبول‌های قرمز است که از بروز کم خونی جلوگیری می‌کند. همینطور وجود مس در ترکیبات قارچ

باعث جذب آهن نیز می‌شود.

7. خواص قارچ برای افراد مبتلا به دیابت

قارچ حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر و آب است اما از میزان کربوهیدرات ناچیزی برخوردار است. از همین رو عاملی برای پیشگیری از ابتلا به دیابت در افراد مستعد به شمار می‌رود.این گیاه لذیذ حاوی میزانی از انسولین طبیعی و آنزیم‌هایی برای کمک به کاهش قند

خوراکی‌ها محسوب می‌شود. سایر غدد درون ریز از جمله کبد و پانکراس از این ماده برای بهبود عملکرد بهره می‌برند که سبب تنظیم انسولین می‌شود. به سبب وجود آنتی بیوتیک در ترکیبات قارچ از بروز عفونت‌های دیابتی و درمان فواید مطلوبی دریافت می‌شود.

نکات پایانی

در این متن به بیان خواص قارچ پرداختیم تا هر چه بیشتر از آن در رژیم غذایی به کار ببرید. این ماده غذایی جایگزین بسیار خوبی برای تنقلات مضر و ناسالم است. قارچ کبابی یا قارچ سرخ شده به همراه کمی نمک یا آبلیمو گزینه‌های بسیار عالی برای میان وعده یا حتی وعده

اصلی غذایی محسوب می‌شوند.قارچ

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *