قارچ خام بخوریم یا بپزیم؟

قارچ خام بخوریم یا بپزیم؟


قارچ خام بخوریم یا بپزیم؟

قارچ ؛ مولتی ویتامین طبیعی

اگر به دنبال یک مولتی ویتامین کاملاً طبیعی هستید، قارچ را انتخاب کنید. بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامین‌های گروه B، اسید پانتوتنیک (B5)، نیاسین (B3) و ریبوفلاوین (B2) و همچنین مس و سلنیوم در این خوراکی وجود دارد.قارچ‌ها حاوی پروتئین، فیبر، پتاسیم،

ویتامین D، کلسیم و … است و بیش از 90 آب دارد. به اشکال مختلف می‌توان از آن برای دورچین غذا یا یکی از ترکیبات اصلی غذا به کار برد.

قارچ خام یا پخته؟

یکی از سوالاتی که اغلب درخصوص این ماده خوراکی مطرح است این است که قارچ را باید حتما به صورت پخته خورد یا اینکه می‌توان قارچ خام را هم مصرف کرد؟! این سوالی است که در سلامانه پاسخ آن را از دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو

هیات دانشگاه تربیت مدرس پرسیده‌ایم.دکتر محمدحسین عزیزی، در پاسخ به این سوال که آیا خوردن قارچ به صورت خام مشکلی دارد یا نه؟، گفت: قارچ‌هایی که در واحدهای صنعتی و با نظارت‌های دقیق بهداشتی تهیه می‌شوند، می‌توان پس از تمیز کردن خام مصرف کرد.

وی ادامه داد: اگر قارچ در محیطی یا جایی رشد کرده است که فرد از سمی بودن یا نبودن آن مطمئن نیست، نباید به هیچ وجه آن را حتی مزه کند.

نحوه شست‌وشو و نگهداری از قارچ تازه

قارچ در بعضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس درخصوص نحوه شستشو و نگهداری قارچ هم توضیح داد: قارچ در بستری به نام خاک پوششی تولید اندام باردهی یا میوه می‌کند و ذرات خاک به کلاهک یا پایه آن می‌چسبد که به راحتی زیر آب سرد تمیز می‌شود. برای

شستشو می‌توان یک برس کوچک مخصوص قارچ خریداری کرد. البته باید به اندازه کافی نرم باشد تا بتوان قارچ‌ها را کاملا پاک کرد و به صورت خام مصرف کرد. بهترین راه نگهداری قارچ‌های خوراکی در منزل هم گذاشتن آنها در یخچال و در دمای پایین تر از ۴ درجه

سلسیوس است.

فواید مصرف روزانه قارچ

فرآیندهای معمول بدن باعث ایجاد استرس اکسیداتیو می‌شود که «رادیکال‌های آزاد» تولید می‌کند. رادیکال‌های آزاد ذرات کوچکی هستند که به دیواره‌های سلولی آسیب می‌رسانند و باعث مرگ سلول‌ها می‌شوند. اگر این مواد توسط آنتی‌اکسیدان‌ها خنثی نشوند، می‌توانند

باعث التهاب، پیری و ایجاد برخی سرطان‌ها شوند.

۷ مورد از مهم‌ترین خواص مصرف قارچ

تقویت سیستم ایمنی بدن

از جمله فواید قارچ می‌توان به تقویت تولید و فعالیت گلبول‌های سفید اشاره کرد. از این رو سیستم‌ ایمنی‌ بدن تقویت‌ شده و از مورد حمله قرار‌ گرفتن توسط ویروس‌ها و باکتری‌ها پیشگیری می‌شود.

قارچ حاوی آنتی‌بیوتیک‌های قوی است که از ایجاد عفونت و رشد میکروب‌ها جلوگیری می‌کند. وجود ویتامین‌های گروه A ،B و C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود که در این ماده غذایی نیز وجود دارند.

خواص قارچ برای پوست و مو

مصرف قارچ برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است. به دلیل وجود پلی ساکارید در قارچ، به میزان مطلوبی آبرسانی در سطح پوست انجام می‌شود و از ایجاد چروک بر سطح پوست پیشگیری می‌کند.

سلامت قلب و عروق

سلامت قلب و عروق با خوردن قارچ که حاوی مقدار زیادی فیبر، پتاسیم و ویتامین C است تضمین می‌شود. مصرف درست و جای دادن این خوراکی خوشمزه در رژیم غذایی باعث پیشگیری از ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی خواهد شد.

کاهش وزن و رژیم غذایی

قارچ فاقد چربی است اما حاوی فیبر و پروتئین بسیاری است. این ترکیبات بهترین ترکیب برای چربی سوزی در بدن به‌شمار می‌روند. قارچ احساس سیری را در بدن افزایش می‌دهد و باعث می‌شود تا فرد دیرتر احساس گرسنگی کند و سراغ خوردن غذا برود.

خواص قارچ برای سلامت استخوان‌ها

در کشورهایی که نور خورشید کم است، پزشکان توصیه می‌کنند از قارچ برای تامین ویتامین D استفاده کنند تا دچار پوکی استخوان نشوند. اگر به درد کمر دچار هستید با این حرکات کمردرد خود را درمان کنید.

درمان کم‌خونی

سردرد، ‌بی‌حالی و ضعف در عملکرد قلب و دستگاه گوارش از جمله علائم کم خونی است. از خواص قارچ برای از بین بردن کم‌خونی می‌توان بهره‌برد زیرا منبع خوبی برای تولید گلبول‌های قرمز است که از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند. همین‌طور وجود مس در ترکیبات قارچ

باعث جذب آهن نیز می‌شود.

خواص قارچ برای افراد مبتلا به دیابت

قارچ حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر و آب است اما از میزان کربوهیدرات ناچیزی برخوردار است. از همین رو عاملی برای پیشگیری از ابتلا به دیابت در افراد مستعد به‌شمار می‌رود.قارچ

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *