فواید-خوردن-قارچ-در-بارداری-چیست؟

فواید-خوردن-قارچ-در-بارداری-چیست؟


فواید خوردن قارچ در بارداری چیست؟

برای بررسی اینکه چقدر خوردن قارچ در بارداری مفید است به مزایای متعددی که برای سلامتی مادر و جنین دارد، می‌پردازیم. اگر قارچ بخوبی پخته شود، غذایی خوشمزه است. بیشتر مردم قارچ را در سالاد، سوپ و پیتزا می ریزند. خوردن قارچ در دوران بارداری مانعی ندارد.

قارچ ماده ای مناسب برای جنین است.

قارچ بر روی خاک رشد می کند و منبعی غنی از مواد مغذی است. قارچ دکمه ای پرطرفدارترین قارچ است. خانم باردار می تواند قارچ را در رژیم غذایی خود قرار دهد. قارچ سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد معدنی است. مهمترین آنها عبارتند از:

1. تامین ویتامین‌های B با خوردن قارچ در بارداری

قارچ منبع طبیعی ویتامین‌های گروه B مانند ریبوفلاوین (B2)، تیامین (B1)، نیاسین (B3) و اسید پانتوتنیک (B5) است. این ویتامین‌ها فواید زیادی برای مادر و نوزاد دارند:

ریبوفلاوین برای رشد عصب، سلامت پوست، بهبود بینایی و تقویت استخوان‌ها و ماهیچه‌ها ضروری است.

نیاسین برای حفظ سطح کلسترول در محدوده نرمال، سلامتی قلب و سیستم گردش خون مادر و جنین بسیار مناسب است.

تیامین در رشد و تکامل مغز کودک نقش دارد. همچنین انرژی شما را تقویت می‌کند و در رفع خستگی که یکی از شایع‌ترین عوارض بارداری است، مفید است.

اسید پانتوتنیک متابولیسم مواد غذایی در بدن شما را بهبود می‌دهد و از اختلالات گوارشی جلوگیری می‌کند.

2. تامین ویتامین D در بارداری

قارچ منبع طبیعی ویتامین D است که برای جذب کلسیم بسیار حیاتی است. این ویتامین به تکامل استخوان‌ها و دندان‌های جنین کمک می‌کند. کمبود ویتامین D در بارداری نیز می‌تواند باعث بدن‌درد، خستگی، ضعف استخوانی، کمردرد و افسردگی شود. اضافه کردن قارچ به

رژیم غذایی بارداری می‌تواند به پیشگیری از همه این موارد، کمک کند.

3. تامین پروتئین و فیبر در بارداری

قارچ منبع مهم پروتئین گیاهی است که برای حمایت از جفت و سیستم پشتیبانی جنین در رحم، بسیار حیاتی است. پروتئین همچنین برای رشد و تکامل کودک شما ضروری است؛ زیرا به ساخت ماهیچه در بدن جنین، کمک می‌کند.

علاوه بر پروتئین، قارچ دارای هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است. فیبر نامحلول برای بهبود فرایند هضم، لازم است و فیبر محلول، جذب قند خون را تعدیل می‌کند و به حفظ فشار خون و کاهش کلسترول کمک می‌کند. شما می‌توانید با خوردن قارچ در بارداری از شایع‌ترین

عوارض بارداری یعنی یبوست و خستگی، جلوگیری کنید.

4. تامین آهن در بارداری

با افزایش حجم خون در دوران بارداری، بدن شما به هموگلوبین بیشتری احتیاج دارد. قارچ منبع عالی آهن است که به تولید هموگلوبین و گلبول‌های قرمز در مادر و جنین کمک می‌کند. بیش از 90٪ از آهن موجود در قارچ، به‌راحتی توسط بدن جذب می‌شود. ازآنجاکه بسیاری

از زنان باردار در معرض خطر کم‌خونی فقر آهن در بارداری قرار دارند، خوردن قارچ در بارداری توصیه می‌شود.

5. تامین آنتی اکسیدان ها و عناصر کمیاب با خوردن قارچ در بارداری

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قارچ (سلنیوم و ارگوتیونین) باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند و شما را در دوران بارداری سلامت نگه می‌دارند. قارچ همچنین حاوی پتاسیم، روی و سلنیوم است که برای رشد و تکامل کودک شما بسیار مهم است.

خوردن قارچ خام در بارداری ایمن است؟

قارچ خام نیز در دوران بارداری نباید مصرف شود زیرا سرطان زا است. برای تمام انسان ها، قارچ به صورت خشک شده یا عصاره یا سوخاری توصیه می شود.

مقدار کمی از مواد سرطان زا در قارچ خام موجود است که با پختن یا خشک کردن، این مواد از بین می روند. همچنین باعث افزایش ایمنی بدن، تامین فیبر و مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن می شود.

چه قارچ هایی را‌نمی‌توان در بارداری مصرف کرد؟

تنها قارچی که یک خانم باردار نباید مصرف کند قارچ خام، جادویی و سمی است. سایر انواع قارچ ها آن هم بصورت پخته، مشکلی ندارد.

نکات مهم قبل از خوردن قارچ در بارداری

با خواندن مزایای خوردن قارچ و اینکه چه اندازه خوردن قارچ در بارداری مفید است. احتمالا وسوسه می‌شوید که هرچه سریع‌تر یک بسته قارچ بخرید و آن را مصرف کنید. مهم نیست که قارچ چه‌قدر سالم باشد و تا چه حد مواد مغذی داشته باشد است، اگر در خوردن، طبخ و

نگهداری این ماده‌ی خوراکی به درستی عمل نکنید و مرتکب اشتباه شوید، برخی عوارض جانبی ممکن است برای‌تان رخ بدهد.قارچ

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *