خواص دارویی و فواید قارچ
1. کاهش کلسترول خون
قارچ گیاهی سرشار از پروتئین و فاقد کلسترول است که کربوهیدرات ناچیز دارد. پروتئین، فیبر و برخی آنزیم های موجود در قارچ باعث کاهش کلسترول خون شده و از بیماری های قلبی عروقی مانند تصلب شرایین، حمله قلبی و سکته مغزی پیشگیری می کند.
2. کم خونی
از علائم کم خونی می توان به خستگی، سردرد، تضعیف عملکرد عصبی و مشکلات گوارشی اشاره کرد. قارچ منبع خوب آهن است که باعث تولید گلبول های قرمز شده و از کم خونی پیشگیری می کند.
مس موجود در قارچ نیز موجب جذب بهتر آهن در بدن شده و از بروز کم خونی جلوگیری می کند.
3. ضد سرطان
قارچ دارای خواص ضدسرطانی است. اسید لینولئیک موجود در قارچ مضرات استروژن بیش از حد را کاهش داده و از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند. افزایش استروژن از علل اصلی بروز سرطان سینه در زنان یائسه می باشد.
بتاگلوکان نیز باعث کاهش رشد سلول های سرطان پروستات می شود.
4. دیابت
کربوهیدرات ناچیز، پروتئین، فیبر و آب موجود در قارچ برای پیشگیری از دیابت موثر است. قارچ حاوی انسولین طبیعی و آنزیم هایی است که به کاهش قند موجود در غذاها کمک کرده و باعث بهبود عملکرد کبد، پانکراس و سایر غدد درون ریز می شود که در تولید و تنظیم
انسولین نقش مهمی دارند.
قارچ یک آنتی بیوتیک طبیعی است که برای پیشگیری و درمان عفونت دیابتی مفید است.
5. سلامت استخوان
قارچ منبع غنی کلسیم است که موجب تقویت استخوان ها شده و از پوکی استخوان، درد مفصلی و تخریب استخوانی جلوگیری می کند.
6. جذب مواد مغذی
ویتامین D در تعداد کمی از مواد غذایی از جمله قارچ یافت می شود. ویتامین D برای تسهیل جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر در بدن مفید بوده و برای حفظ سلامتی بدن حیاتی است.
7. تقویت سیستم ایمنی
ارگوتیزیون موجود در قارچ حاوی مقادیری گوگرد می باشد و باعث محافظت در برابر رادیکال های آزاد و تقویت سیستم ایمنی می شود.
قارچ حاوی آنتی بیوتیک های طبیعی مشابه پنی سیلین است و از رشد میکروبی و عفونت های قارچی پیشگیری کرده، زخم را بهبود می بخشد.
ویتامین A ، C و B موجود در قارچ نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می کند.
8. کاهش فشار خون بالا
قارچ دارای پتاسیم فراوانی است که باعث گشاد شدن عروق و کاهش فشار خون بالا می شود.
9. حافظه
پتاسیم باعث افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز شده و عملکرد شناختی مغز و حافظه را بهبود می بخشد.
10. سرشار از سلنیوم
قارچ منبع خوب سلنیوم است. سلنیوم باعث سلامت استخوان ها شده، دندان، مو و ناخن را تقویت می کند، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
11. کاهش وزن
قارچ سرشار از پروتئین و فیبر و فاقد چربی است، این ترکیبات موجود در قارچ برای چربی سوزی عالی است زیرا بیشتر چربی بدن برای هضم پروتئین موجود در غذا سوزانده می شود.
12. سلامت قلب
فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در قارچ به سلامت قلب و عروق کمک می کند. ترکیب مقدار فراوان پتاسیم و اندکی سدیم موجود در قارچ برای تنظیم فشار خون مفید است و خطر ابتلا به انواع بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد.
13. ضدالتهاب
ارگوتیونین موجود در قارچ خاصیت ضدالتهابی داشته و در درمان آلرژی و کاهش رشد تومورهای سرطانی مفید است.
14. خواص قارچ برای گیاهخواران
قارچ حاوی سلنیوم می باشد که بیشتر در پروتئین های حیوانی یافت می شود و راه عالی برای تامین سلنیوم بدن در گیاهخواران می باشد.
افراد گیاهخوار می توانند مصرف روزانه یک فنجان قارچ را جایگزین مصرف گوشت قرمز کنند.
از آن جایی که افراد گیاهخوار هیچ محصول حیوانی و لبنی مصرف نمی کنند، قارچ منبع خوب ویتامین D برای گیاهخواران است.
15. خواص قارچ در بارداری
ویتامین B موجب سلامتی پوست، اعصاب و هضم بهتر در زنان باردار می شود.
ویتامین D باعث جذب بهتر کلسیم در روده شده و برای سلامت استخوان زنان باردار و جنین حیاتی است.
قارچ آهن مورد نیاز دوران بارداری را تامین کرده و از کم خونی جلوگیری می کند.
مصرف قارچ در دوران بارداری از یبوست، دیابت، فشار خون بالا و عفونت های بارداری جلوگیری می کند.
16. خواص قارچ برای کودکان
مصرف قارچ برای رشد استخوان و سلامت دندان های کودکان مفید است.
قارچ باعث افزایش متابولیسم کودکان شده و انرژی روزانه کودک را تامین می کند.
قارچ سرشار از مواد مغذی آنتی اکسیدان ها، ویتامین B12، فسفر، آهن، ویتامین D و کلسیم است که برای بدن کودک حیاتی است.
قارچ از کم خونی کودکان پیشگیری کرده و سیستم ایمنی بدن کودک را تقویت می کند.
سلنیوم موجود در قارچ باعث حفظ سلامت بیضه کودکان پسر می شود و از بروز سرطان مثانه پیشگیری می کند.
بدون دیدگاه