قیمت و خواص قارچ در سال 1402
قارچها به طور طبیعی حاوی مقادیر کمی سدیم، چربی، کلسترول و همچنین کالری کمی هستند و معمولا به آنها غذاهای عملکردی گفته میشود. یعنی علیرغم تامین مواد مغذی پایهای مورد نیاز بدن، به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانها و فیبرهای رژیمی مهمی مانند کیتین و بتاگلوکان نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مزمن برعهده دارند.
حقایق تغذیهای در هر ۱۰۰ گرم
– ۳۸ کالری
– ۰.۵ گرم چربی
– ۹ میلیگرم سدیم
– ۵۰۶ میلیگرم پتاسیم
– ۷ گرم کربوهیدرات
– ۳.۸ گرم فیبر رژیمی
– ۱.۲ گرم شکر
– ۱.۵ گرم پروتئین
قارچها مواد غذایی غنی از ویتامینهای گروه B هستند. مانند ریبوفلاوین، فولات، تیامین، اسیدپانتوتنیک و نیاسین. همچنین قارچها را میتوان تنها منبع گیاهی غنی از ویتامین D در نظر گرفت. قارچها همچنین حاوی انوع مواد معدنی هستند که تامین آنها از رژیم غذایی کار سادهای نیست. مانند سلنیوم، پتاسیم، مس، آهن و فسفر.
مزایای قارچ ها برای سلامتی و بیماریها
بهبود متابولیسم
همانطور که میدانید ویتامینهای گروه B برای سوخت و ساز قندها و تامین انرژی ضروریاند. آنها همچنین کمک میکنند تا بدن چربی و پروتئین را متابولیزه کند. قارچها حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامینهای B هستند. به طوری که ۱۰۰ گرم قارچ ۳۰ تا ۴۴ درصد نیاز روزانه به ویتامینهای B را تامین میکند.
دیابت
مطالعات نشان دادهاند بیمارانی که به دیابت نوع ۱ مبتلا بوده و رژیم غذای پر فیبر مصرف می کردهاند سطح قند خونشان در حد پایینتری حفظ شده و مقاومت به انسولین نیز تا حدی در آنها کاهش یافته است. از آنجایی که قارچ نیز یکی از منابع غنی فیبر است میتواند خواص قابل توجهی را برای مبتلایان به دیابت فراهم آورد.قارچ
تقویت سیستم ایمنی
سلنیوم که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بر عهده دارد در مقادیر قابل توجهی در قارچها وجود دارد. سلنیوم با تحریک بیشتر سلولهای کشنده T در سیستم ایمنی پاسخ ایمنی را نسبت به عفونتها تقویت میکند. بتا گلوکان موجود در قارچها نیز نقش مهمی در تقویت این سیستم بر عهده خواهد داشت.
پیشگیری از سرطان
یکی از تواناییهای تعریف شده برای قارچها، مخصوصا قارچهای سفید دکمهای که معمولا در سالاد استفاده میشوند، توانایی آنها در برداشت استروژن اضافی از گردش خون است که آنها را به یک نیروی کمکی در پیشگیری از سرطان سینه تبدیل میکند. مطالعههای بسیاری این ویژگی قارچها در پیشگیری از سرطان را تایید کردهاند.
سلامت قلبی
فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در قارچها آن را به یک ماده غذایی حامی قلب تبدیل کرده است. همانطور که میدانید پتاسیم و سدیم برای تنظیم فشار خون باید با یکدیگر در تعادل باشند. قارچها با دارا بودن مقادیر بالایی از پتاسیم و مقادیر اندک سدیم شرایط را به سود فشار خون پایین تنظیم میکنند. همچنین محتوی بالای فیبر، ویتامین C و سلنیوم آنها تاثیر آنها را در پیشگیری از افزایش فشار خون و نیز پیشگیری از بیماریهای قلبی تقویت میکند.
بدون دیدگاه