قارچ سفید خوراکی چیست ؟

قارچ سفید خوراکی چیست ؟


قارچ سفید خوراکی چیست ؟

قارچ سفید (Agaricus bisporus) پرمصرف ترین قارچ موجود در بازار است. جالب است بدانید که حدود ۹۰٪ قارچ های مصرفی در ایالات متحده را این نوع قارچ تشکیل می دهد.Agaricus bisporus را می توان در مراحل مختلف بلوغ برداشت کرد. در هنگام جوانی و نابالغ بودن، رنگ آن کاملا سفید است. اما با رشد کامل به نوعی قاچر تبدیل می شود که بزرگتر و تیره تر است و آن را با نام قارچ پورتوبلو می شناسیم. قارچ های سفید معمولا به نام های دیگری نیز شناخته می شوند. آنها دارای یک ساقه کوچک، کلاه صاف و طعم ملایمی هستند.

 

ارزش غذایی قارچ سفید

مانند اکثر قارچ ها، قارچ های سفید نیز کالری کمی دارند اما مواد مغذی زیادی را در خود جای می دهند. یک فنجان (۹۶ گرم) قارچ سفید حاوی ارزش غذایی زیر است:

کالری: ۲۱
کربوهیدرات: ۳ گرم
فیبر: ۱ گرم
پروتئین: ۳ گرم
چربی: ۰ گرم
ویتامین دی: ۳۳٪ از نیاز روزانه بدن
سلنیوم: ۱۶٪ از نیاز روزانه بدن
فسفر: ۱۲٪ از نیاز روزانه بدن
فولات: ۴٪ از نیاز روزانه بدن

 

 

فواید خوردن قارچ سفید

مصرف قارچ های سفید به دلیل ارزش غذایی و طیف گسترده ای از خواص دارویی که دارند؛ بسیار توصیه می شود. از مهمترین خواص این قارچ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

آنها دارای خاصیت ضد سرطانی هستند

اعتقاد بر این است که ترکیبات آنتی اکسیدانی متعددی، از جمله پلی فنول ها، پلی ساکاریدها، ارگوتیونین، گلوتاتیون، سلنیوم و ویتامین C در پشت خواص بالقوه ضد سرطانی قارچ ها وجود دارند. این آنتی اکسیدان ها به مبارزه با اثرات مضر استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کنند. همانطور که می دانید این استرس می تواند منجر به آسیب سلولی شده ورند پیری را تسریع کند. ضمن ایت که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی از سرطان ها را نیز افزایش می دهد.

ترکیبات اصلی فنلی موجود در قارچ های سفید فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک هستند که پتانسیل آنتی اکسیدانی و اکسیدانی دارند. خاصیت آنتی اکسیدانی آنها به بهبود بقای سلولی در بدن کمک می کنند و خاصیت اکسیدانی‌شان منجر به مرگ سلولی می شود و از رشد تومور جلوگیری می کند.قارچ

 

 

این نوع قارچ سرشار از گلوتاتیون و ارگوتیونین است

گلوتاتیون هم به عنوان یک ماده آنتی اکسیدانی و سم زدا عمل می کند. این به این معنی است که به از بین بردن مواد بالقوه مضری که از طریق محیط وارد بدن شده اند کمک می کند. در همین حال ارگوتیونین نیز از DNA در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.

سرانجام ویتامین C و سلنیوم درون این قارچ دارای خواص ضد سرطانی هستند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، سلول های محافظت کننده از جمله سلول های کشنده طبیعی می شوند. این عملکردها به دفاع از بدن در برابر پیشرفت سرطان کمک می کنند. علاوه بر این ویتامین C، آنزیم های خاصی را در بدن مهار می کند و به این ترتیب از شیوع سرطان جلوگیری می شود.

 

 

ممکن است سلامت قلب را ارتقا بخشد

استرس اکسیداتیو، التهاب و وجود کلسترول و تری گلیسیرید زیاد در خون به شدت با بیماری های قلبی مرتبط است. ارگوتیونئین و بتا گلوکان موجود در قارچ سفید ممکن است به کاهش این خطر کمک کند.

بتا گلوکان نوعی فیبر محلول است که از طریق توانایی خود در تشکیل ماده ژل مانندی در روده در هنگام هضم، میزان کلسترول خون را پایین می آورد. بعد از تشکیل این ماده تری گلیسیرید و کلسترول به دام افتاده و مانع از جذب آنها می شود. به طور مشابه تحقیقات نشان داده اند که ارگوتیونین ممکن است به کاهش سطح تری گلیسیرید بعد از خوردن غذا کمک کند.

یک مطالعه که بر روی ۱۰ مرد انجام شد نشان داد که مصرف ۲ قاشق چای خوری (۸ گرم) یا ۱ قاشق غذاخوری (۱۶ گرم) پودر قارچ به عنوان بخشی از وعده غذایی، در مقایسه با گروه کنترل، میزان تری گلیسیرید خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. محققان این اثر را به ارگوتیونین موجود در این پودر نسبت دادند.

 

 

 

چطور از این ماده استفاده کنیم؟

قارچ های سفید را می توانید در اشکال مختلفی مانند تازه، یخ زده، کنسرو شده، خشک شده و پودر پیدا کنید. قارچ تازه ۳ تا ۴ روز ماندگاری دارد. بنابراین انجماد، کنسرو کردن و خشک کردن آنها برخی از روش هایی هستند که برای افزایش طول عمر قارچ بدون به خطر انداختن کیفیت آن مورد استفاده قرار می گیرند.

شما می توانید از قارچ تازه و خشک شده به صورت پخته یا خام در غذاهای مختلف استفاده کنید. اگر از قارچ خشک استفاده می کنید می توانید با خیساندن آنها در آب، دوباره آن را به شکل تازه در آورید. البته همانطور که می دانید قارچ یخ زده و کنسرو شده از نظر بافت کمی با قارچ تازه تفاوت دارد. پودر قارچ سفید نیز عمدتاً برای تقویت ارزش غذایی غذاها و به طور خاص برای افزایش پروتئین محصولات پخته شده مورد استفاده قرار می گیرند.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *