قارچ داریم تا قارچ!
قارچ تا قارچ داریم و کالری قارچ در انواع آن متفاوت است! با این جمله موافقید؟ تنوع قارچ، این خوراک بسیار پرطرفدار و پرمصرف، آنقدر زیاد و چشمگیر است که باعث چنین نتیجه گیری اشتباهی میشود. پیشنهاد میکنیم برای مشخص شدن پاسخ وقت بیشتری صرف کنید و تا پایان این مقاله، خواننده ما باشید.
دستکم 14 هزhv نوع قارچ در دنیا رشد میکند که نیمی از آن خوردنی است و کالری قارچ در همه انواع آن یکسان است. البته پرمصرفترین نوع خوردنی آن، قارچ دکمهای سفید است که تقریباً همه یک بار آن را امتحان کردهاند. اگر بخواهیم یک شاخه بندی ساده از انواع قارچ انجام بدهیم شامل قارچ کرمینای cremini، قارچ پرتابللا portabella، مایتاکی maitake (معروف به مرغ جنگلی)، شایتاکی shiitake، اینوکی enoki و اویستر oyster میشود.
مزایای مصرف قارچ در رژیم غذایی
باید این گیاه باستانی را بیشتر جدی بگیرید؛ فقط قرار نیست به بدنتان سوخت رسانی کند. مزیت ضدباکتری قارچ از جمله ویژگیهای شاخص آن است که در کنار سطح کلسترول پایین، گزینه کاملاً امن و سالمی برای رژیم قارچ شما به حساب میآید.اگر دچار ضعف سیستم ایمنی هستید یا کسی از عزیزان شما مبتلا به بیماری پارکینسون، آلزایمر، فشار خون بالا و سرطان است، ترکیبات موجود در قارچ انتخابی بسیار مناسب خواهد بود.
تأثیر کالری قارچ در کنار پتاسیم فراوان
فراموش نکنید که پتاسیم در کنار کالری برای قلب، ماهیچهها و اعصاب شما مفید است. احتمالاً در بین میوه و سبزیجات، سیب زمینی و موز برگزیدههای پرپتاسیم هستند. اما قارچ با آن ظاهر کوچک کم جای خود پتاسیم قابل توجهی دارد.مثلاً دو سوم قارچ کبابی قطعه قطعه شده- توجه داشته باشد قارچهای بزرگ با کلاهک قهوهای روشن- تقریباً میزان پتاسیم برابر با یک موز متوسط را دارد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
در بازنگری مطالعات مربوط به سرطان از سال 1966-2020 مشخص شد که خوردن فقط 18 گرم قارچ ( برابر با حدود دو عدد متوسط) در روز ممکن است خطر ابتلا به سرطان را تا بیش از 45 % کم کند.خوب است بدانید که قارچ یک منبع عالی از ارگوتیونئین ergothioneine، نوعی آمینو اسید و آنتی اکسیدان است که از تخریب سلولی جلوگیری یا روند تخریب را کند میکند.بعضی از گونه های قارچ مقدار بالاتری از این آنتی اکسیدان را دارند. ولی پژوهشگران دریافتند که افزودن هرنوع قارچ در رژیم غذایی درهرصورت خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
کاهش جذب سدیم
فراموش نکنید که سدیم و فشار خون بالا ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. سدیم باعث احتباس مایعات اضافی در بدن می شود که در نهایت به افزایش فشار خون میانجامد. بنابراین، اگر به فکر کاهش جذب سدیم هستید، خوردن قارچ را توصیه میکنیم.البته ناگفته نماند که قارچ به صورت طبیعی سدیم اندکی دارد؛ یک فنجان پر از قارچ دکمه ای فقط 5 میلی گرم سدیم دارد. این گیاه به خودی خود طعم خوبی دارد که نیاز نیست از نمک بیشتر استفاده کنید و درنتیجه بالا رفتن فشار خونتان را شاهد باشید.
بهبود کلسترول خون
فراموش نکنید که قارچ یک جایگزین عالی برای گوشت قرمز است که باعث کاهش کالری، چربی و کلسترول خون شما میشود. پژوهش ها نشان می دهند که بعضی از انواع قارچ سطح کلسترول خون شما را ثابت نگه می دارند. این گیاه ترکیباتی دارد که مانع تولید کلسترول می شود، جلوی جذب آن را میگیرد و مقدار کلسترول کل خون شما را پایین می آورد.
حفظ سلامت مغز
پژوهش های بیشتر درمورد بررسی اثرات خوردن قارچ در ناهنجاری های شناختی خفیف ادامه دارد. ناهنجاری شناختی باعث می شود تا فرد با مشکلات زبانی و حافظه دست و پنجه نرم کند و بیشتر اوقات زمینه ابتلا به بیماری آلزایمر است.در یک مطالعه با شرکت افرادی که بیش از دو فنجان قارچ در هفته خوردند، مشخص شد که این گروه تا 50% خطر ابتلا به این بیماری را کمتر تجربه خواهند کرد. حتی آن دسته از افرادی که فقط یک فنجان قارچ خوردند هم از مزایای آن بهره مند شدند.
منبع عالی ویتامین D
به خاطر بسپارید که ویتامین D در جذب کلسیم برای ساخت و تقویت استخوان های بدن نقش دارد. بسیاری از مردم برای تأمین ویتامین D مورد نیاز بدنشان به سراغ مکمل ها و نور خورشید می روند. درحالیکه برای دریافت این ماده مغذی کافی است به دنبال قارچ باشید. قارچ تنها محصولی است که منبع ویتامین D به شمار می رود.
جالب است بدانید که قارچ ها هم مانند انسان ها وقتی درمعرض پرتوی UV یا نور خوشید قرار بگیرند مقدار ویتامین D بیشتری دریافت میکنند. برای اینکه مقدار ویتامین مورد نیاز بدن در روز را دریافت کنید، سه عدد قارچ را خرد کنید و در معرض نور خورشید به مدت دستکم 15 دقیقه قرار بدهید. بعد از این مدت میتوانید میل کنید و لذت ببرید.
تأثیر کالری قارچ در فرایند لاغری
نباید انتظار ویژهای از قارچ داشته باشید و آن را برای رژیم خام خواری خودتان چندان جدی بگیرید، ولی خوب است بدانید که اثراتی روی فرایند لاغری شما میگذارد. اگر مایلید یک بشقاب جایگزین گوشت و بدون کالری داشته باشید، قارچ انتخاب خوبی است تا با خوشمزگی و حالت آبداری که دارد، ذائقه شما را سرحال کند.
220 گرم گوشت چرخ کرده گوساله 80%، حدود 550 گرم کالری و 30 گرم چربی دارد. حالا اگر نصف گوشت را با مقدار زیادی قارچ خرد شده ترکیب کنید، خوراک شما نیمی از چربی و کالری مورد نظر را خواهد داشت.
*برای دیدن قیمت به روز قارچ سفید کلیک کنید*
بدون دیدگاه