آیا قارچ پروتئین دارد؟
دادههای به دست آمده از کالری قارچ حیرت انگیز است! شاید باورتان نشود اما ۷۰ گرم قارچ فقط ۱۵ کالری انرژی دارد. این یعنی نه تنها شکم گرسنه را سیر میکند و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین میکند، بلکه حتی میتوان با هدف کاهش وزن آن را در رژیم غذایی گنجاند.
ارزش غذایی قارچ به قدری بالاست که سالهای سال است به عنوان یکی از اجزای جدا نشدنی پخت و پز در فرهنگهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. اگر بخواهیم به بهترین ویژگی آن اشاره کنیم، میتوانیم بگوییم همین که بدون اضافه کردن نمک یا چربی، طعم و مزه غذا را چندین سطح بالاتر میبرد یعنی گزینه سالم و انتخاب خوبی برای وعدههای غذایی است.
ارزش غذایی قارچ چقدر است؟
میدانستید از این ماده غذایی علاوه بر رژیم غذایی در طب سنتی هم استفاده میشود؟ قارچ یک مجموعه کامل از انواع آنتی اکسیدانهایی است که اگر قرار باشد تک تک آنها را از منابع مختلف تامین کنیم، باید مواد غذایی متنوعی در رژیم غذایی خود بگنجانیم. در حالی که مصرف قارچ همه آنها را با هم برای بدن تامین میکند.
کالری قارچ چقدر است؟
کالری قارچ را در جدول بالا را مشاهده کردید؟ بله واقعا حقیقت دارد! انرژی هر فنجان قارچ ۱۵ کالری برآورد شده که آن را به یکی از کم کالریترین سبزیجات و پروتئینهای خوراکی تبدیل میکند.به خصوص که اکثر مردم یک فنجان کامل قارچ را در یک وعده نمیخورند. این یعنی در هر وعده حتی از این هم کالری کمتری دریافت خواهند کرد.
مواد مغذی موجود در قارچ
شاید برایتان عجیب باشد که بدانید این خوراکی دوست داشتنی با ظاهر ریزی که دارد، میتواند جلوی بسیاری از خطرات و مشکلات سلامتی را بگیرد! مشکلاتی نظیر فشار خون بالا، ضعف سیستم ایمنی بدن، مشکلات قلبی و هزاران خاصیت دیگر در همین جثه ریز با طعم فوقالعاده لذیذ.
قارچ حاوی آنتی اکسیدانهای طبیعی
آنتی اکسیدان موجود در قارچ از بدن در برابر رادیکالهای آزاد و مضر محافظت میکند. این رادیکالهای آزاد اگر با آنها مقابله نشود، دست به دست هم میدهند و منجر به بروز بیماریهایی از قبیل بیماری قلبی و سرطان میشوند.حتما میدانید که آنتیاکسیدان خواص ضد پیری دارد و سیستم ایمنی بدن را هم تقویت میکنند. از سوی دیگر قارچها سرشار از آنتی اکسیدانی به نام سلنیوم هستند که از بهترین منابع معدنی در بخش تولید محصولات غذایی به شمار میرود.
قارچ سرشار از بتا گلوکان
بتا گلوکان نوعی فیبر غذایی محلول است که سطح کلسترول خون را بهبود میبخشد و سلامت قلب را تقویت میکند. همچنین میتواند تا حد زیادی به بدن در تنظیم قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز کاهش میدهد.
وجود ویتامینهای گروه (ب) در قارچ
قارچها سرشار از ویتامینهای گروه (ب) نظیر ریبوفلاوین، نیاسین و اسید پانتوتنیک هستند. این ترکیبات در محافظت از سلامت بدن درست مثل معجزه عمل میکنند. ریبوفلاوین گلبولهای قرمز خون را تقویت میکند.نیاسین برای دستگاه گوارش و حفظ سلامت پوست مفید است. نهایتاً اسید پانتوتنیک سیستم عصبی را تقویت کرده و به بدن کمک میکند هورمونهای مورد نیاز خود را تولید کند.
عنصر مس موجود در قارچ چه فایدهای دارد؟
بله کالری قارچ خیلی کم است، اما این تنها مزیت آن نیست. وجود عنصر مس در قارچ باعث میشود بدن قدرت بیشتری برای ساخت گلبولهای قرمز خون داشته باشد. میدانیم که این گلبولها وظیفه اکسیژن رسانی به سراسر بدن را به عهده دارند، از این رو تولید و تقویت آنها یک امر حیاتی است.همچنین وجود این ماده معدنی برای سایر کارکردهای بدن نظیر حفظ سلامت استخوانها و اعصاب بسیار مهم است. جالب است بدانید یک فنجان قارچ پخته یک سوم نیاز روزانه بدن به مس را تامین ميکند.
پتاسیم، یکی از مهمترین ارزش غذایی قارچ
پتاسیم یکی از مهمترین مواد معدنی برای عملکرد قلب، ماهیچه و اعصاب است و از مهمترین موارد ارزش غذایی قارچ به شمار میرود. ۲/۳ فنجان قارچ پخته شده تقریبا به اندازه یک موز متوسط حاوی پتاسیم است.
کالری قارچ و تاثیر آن بر روی سلامتی انسان
بنا به تحقیقات انجام شده قارچ ۱۲۶خاصیت دارویی برای سلامتی انسان دارد. البته تحقیقات در مورد تاثیر این ماده غذایی بر پیشگیری یا مدیریت بیماریها هنوز در حال بررسی است. تا به اینجا با کالری قارچ و مواد مغذی موجود در آن آشنا شدیم، در ادامه این بخش مهمترین خواص قارچ بر سلامت انسان را مرور میکنیم.
از سرطان پیشگیری میکند
به گفته موسسه ملی سرطان خواص آنتی اکسیدانی قارچ میتواند به پیشگیری از سرطان ریه، پروستات، سینه و سایر انواع سرطان کمک کند. از طرفی سلنیوم، کولین و مقدار کم ویتامین D موجود در این ماده غذایی میتوانند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش دهند.
کاهش فشار خون و تقویت سلامت قلب
فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در قارچ تا حد زیادی سلامت قلب و عروق را تقویت میکنند. پتاسیم یک عامل موثر در تنظیم فشار خون است و این میتواند خطر فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
کاهش وزن با کم بودن کالری قارچ
علاوه بر مسئله کم بودن کالری قارچ، مطالعات بلندمدت و کوتاه مدت به خوبی نشان میدهند که مصرف این ماده غذایی در ترکیب با فعالیتهای ورزشی و سایر تغییرات سبک زندگی، میتواند بر کاهش وزن انسان تاثیر فراوانی داشته باشد.همچنین برخی معتقدند که آنتی اکسیدانهای موجود در قارچ خطر ابتلا به اختلالات متابولیک را تا حد زیادی سرکوب میکند.
آیا قارچ پروتئین دارد؟
قارچ در گروه سبزیجات قرار دارد و گروه سبزیجات منبع پروتئین به حساب نمی آیند. هر ۱۰۰ گرم قارچ حاوی حدود ۹۲ گرم آب می باشد، پس مشخص می شود که بخش قابل توجهی از وزن قارچ از آب تشکیل شده که در هنگام پخت میزان قابل توجهی آب از سلول های آن خارج شده و از لحاظ اندازه بسیار کوچک می شود، اما میزان پروتئین قارچ در ۱۰۰ گرم تنها ۸/۱ گرم می باشد، که این میزان به معنی فقط ۸/۱ درصد پروتئین در قارچ می باشد، بنابراین این که قارچ را منبع پروتئین بدانیم و حتی بخواهیم آن را هم ردیف گوشت بدانیم، کاملاً اشتباه است.قارچ
بدون دیدگاه