قارچ سفید چیست و چگونه قارچ سوخاری درست کنیم؟
قارچ دکمه ای سفید با نام علمی Agaricus bisporus، قارچی شناخته شده در میان مردم که با داشتن خواص دارویی و درمانی و تغذیه ای در برنامه غذایی مردم جای گرفته است.
خواص دارویی و تغذیه ای قارچ دکمه ای:
قارچ دکمه ای به دلیل داشتن ترکیبات پلی ساکاریدی متنوع، در رفع آلودگی های ویروسی، باکتریایی، قارچی و کاهش مقاومت ویروس ها و باکتری ها و قارچ ها در برابر آنتی بیوتیک های رایج نقش مهمی ایفا می کنند. عصاره قارچ دکمه ای سفید به عنوان کاهنده گلوکز خون
معرفی شده است و در رژیم غذایی افراد دیابتی نوع یک و دو توصیه می شود.قارچ دکمه ای 85 تا 95 % آب دارد. این میزان آب، به ارزش غذایی قارچ افزوده است. قارچ دکمه ای دارای پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین A، ویتامین های گروه B، ویتامین C، ویتامین D،
ویتامین E و ویتامین K می باشد.
آشنایی با آناتومی قارچ دکمه ای:
اندامهای رویشی در قارچ دکمهای شامل هیف ها و میسیلیوم ها هستند به رشته یا ساختارهای لولهای مانند هیف یا ریسه گفته میشود که بر اثر به هم پیوستن هیف ها، میسلیوم ها تشکیل میشوند. اندامهای زایشی در قارچ دکمهای، قسمت هوایی آنهاست که ماشروم
Mushroom نامیده میشود، در واقع همان بخشی که بهعنوان محصول برداشت میشود.کلاهک یا Cap به قسمت کلاه مانند اندام هوایی قارچ و پایه یا ساقه قارچ Stipe or Stalk به اندام پایه ای قارچ که کلاهک روی آن قرار گرفته است، گفته می شود.کلاهک بهوسیله یک
غشا یا پرده که در حد واسط کلاهک و پایه قرارگرفته است، پوشیده شده است که به آن غشا یا پرده قارچ Veil membrane می گویند.با نزدیک شدن به بلوغ قارچ غشا پاره میشود و تیغه ها در زیر کلاهک نمایان میشود، تیغه محل تشکیل اسپورهای قارچ است.قارچها با
تولید و انتشار اسپور تکثیر میشوند. اسپور همچون گردی که از تیغه های پشت قارچ بیرون می ریزد و با کشت آن روی گندم پخته، طی عملیاتی بذر قارچ را تولید می کنند.
طرز تهیه قارچ سوخاری ساده
مرحله اول
برای تهیه قارچ سوخاری ساده ابتدا قارچ ها را به خوبی می شوییم، سپس پوست اضافی روی قارچ ها را با یک کارد تیز جدا می کنیم. در ادامه قارچ ها را داخل آبکش می ریزیم تا آب اضافی شان به طور کامل خارج شود.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را درون یک کاسه بزر گ می ریزیم، سپس نمک، پودر سیر، پاپریکا، پودر زنجبیل، فلفل قرمز و بکینگ پودر را به آرد اضافه می کنیم و به خوبی مواد را زیر و رو می کنیم تا ادویه ها به صورت یکدست در آرد پخش شوند.
مرحله سوم
حالا داخل یک کاسه دیگر مقداری آب و یخ می ریزیم. در ادامه یک ظرف گود روی حرارت قرار می دهیم و به اندازه ای روغن مخصوص سرخ کردنی اضافه می کنیم که قارچ ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که حرارت زیر ظرف باید کم باشد، اما روغن به خوبی داغ شده باشد، حالا قارچ ها را درون کاسه حاوی آرد می ریزیم و خوب زیر و رو می کنیم تا اطراف قارچ ها با یک لایه آرد پوشیده شود.
مرحله پنجم
در ادامه قارچ ها را از آرد خارج کرده و کمی تکان می دهیم تا آرد اضافی شان بریزد، سپس درون ظرف آب یخ می ریزیم. پس از چند ثانیه مجددا قارچ ها را درون ظرف آرد می ریزیم و به خوبی زیر و رو می کنیم تا آرد را جذب کنند.
مرحله ششم
دو تا سه مرتبه این کار را انجام می دهیم تا قارچ ها به خوبی آرد را جذب کنند، سپس قارچ ها را تکان می دهیم تا آرد اضافی شان بریزد. در ادامه قارچ ها را درون روغن داغ می اندازیم و اجازه می دهیم به آرامی سرخ شوند.
مرحله هفتم
پس از اینکه رنگ قارچ ها تغییر کرد، می توانیم آنها را درون روغن بچرخانیم تا تمام قسمت هایشان به صورت یکدست سرخ شود. پس از اینکه سرخ کردن قارچ ها به پایان رسید، آنها را درون توری فلزی می ریزیم تا روغن اضافی شان گرفته شود.
مرحله هشتم
اگر توری فلزی در دسترس نداشتیم، می توانیم با دستمال حوله ای روغن اضافی قارچ ها را بگیرم. توجه داشته باشید که اگر می خواهید قارچ سوخاری شما مانند رستوران ها خشک و کریپسی شود، حتما باید روغن اضافی قارچ ها را بگیرید.
مرحله نهم
در این مرحله قارچ ها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه سس دلخواه سرو می کنیم. توجه داشته باشید که روغن مخصوص سرخ کردنی را در پایان کار، می توانیم از صافی رد کنیم و مجددا از آن استفاده کنیم.قارچ
بدون دیدگاه