ارزش غذایی قارچ خوراکی

ارزش غذایی قارچ خوراکی


ارزش غذایی قارچ خوراکی

قارچ خوراکی علاوه بر اینکه در خوراک های مختلف قابل استفاده است، از نظر مقدار پروتئین نیز در مقایسه با سایر سبزی های تازه رقابت می کنند. و دارای طعم و مزه بسیار مطبوعی است. این گیاه دارای مقادیر زیادی ویتامین های مختلف و املاح معدنی مثل آهن و کلسیم

است. نکته قابل توجه این است که تعدادی از ویتامین های این گیاه مانند تیامین و بیوتین موقع پختن قارچ و نیز قارچ های کنسروی ویا نوع خشک شده و یخ زده تقریبا به صورت کامل باقی مانند. قارچ خوراکی سرشار از ویتامینB است.

ویتامین های B موجود در قارچ شامل:

نیاسین، ریبوفلاوین، بیوتین، تیامین، اسید پنتونیک، پیروکسیدین، اسید فولیک و کولین است. قارچ دارای ویتامین های D, C, K می باشد. املاح قابل جذب قارچ عبارت اند از: کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، مس و کرم است. بیش از دوازده نوع ترکیبات آمینواسید که

سازنده مواد پروتئینی می باشد در قارچ وجود دارد و در حقیقت قارچ درای تمام ترکیبات آمینواسید اصلی که بدن ندان احتیاج دارد می باشد. لازم به یادآوری است که لستین موجود در قارچ قادر است میزان کلسترول خون را در سطح پایین نگه دارد و غذای تازه قارچ برای

افرادی که دچار بیماری قند و کلسترول می باشند بسیار مناسب است. همچنین قارچ دارای آنزیم تریپسین است که حاوی ارزش زیادی برای هضم غذا می باشد.

از محاسن دیگر قاچ جلوگیری از چاق شدن بدن است زیرا ترکیبات هیدروکربنه و سدیم آن بسیار محدود و دارای کالری کمی می باشد و انرا می توان در هر رژیم غذایی قرار داد.

جدولارزش غذایی قارچ در صدگرم قارچ

ویتامین B1 ۱۶۰ میلی گرم
ویتامین B2 ۷۰ میلی گرم
ویتامین C ۲میلی گرم
کلسیم ۱۲ میلی گرم
چربی ۳/۰ گرم
ماده نشاسته ای ۷ گرم
پروتئین ۵ گرم
فسفر ۹۸ میلی گرم
آهن ۷/۰ میلی گرم
کالری ۳۶ کالری

 

انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها

ویتامین‌ها:

در قارچ‌ها انواعی از ویتامین‌های گروه «B» و همین‌طور «C» وجود دارد که برای سلامت سیستم عصبی، ماهیچه‌ای، پوست، چشم و بافت‌ها بسیار موثر است. خصوصا ویتامین «B۱۲» موجود در آن برای کسانی که رژیم گیاهخواری دارند مفید است؛ چراکه ویتامین «B۱۲» به

غیر از قارچ‌ها فقط در منابع حیوانی یافت می‌شود. ویتامین «D» موجود در قارچ به تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از عارضه پوکی استخوان کمک کرده و باعث می‌شود کلسیم در روده جذب شده و بلافاصله در استخوان‌ها به کار رود. از این‌رو، افرادی که مدت طولانی در بستر

هستند یا اصولا به محیط‌های باز نمی‌روند، از نور آفتاب بهره کمی گرفته و دچار کمبود ویتامین «D» می‌شوند که این امر به استخوان‌های آنها صدمه می‌زند. به این افراد توصیه می‌شود حتی‌المقدور در هفته ۳ مرتبه و هر بار یک پرس قارچ میل نمایند که البته بهتر است با شیر

یا دیگر محصولات لبنی خورده شود.

مواد معدنی:

از دیگر خصوصیات مفید قارچ می‌توان به مواد معدنی آن اشاره کرد. عناصر معدنی موجود در قارچ در مقایسه با سبزیجات و میوه‌جات از کیفیت بالاتری برخوردار است و به دلیل پتاسیم چشمگیری که دارد به کاهش فشار خون کمک کرده و به دلیل دارا بودن کروم در کنترل

طبیعی بیماری دیابت موثر است. منگنز و مس آن، تنظیم‌کننده حرکات دستگاه تنفسی و گردش خون است و فسفر آن قادر است نیاز بدن را به طور کامل تامین کند. کلاهک قارچ سرشار از فسفر است.

پروتئین:

پروتئین قارچ‌ها حدود دو برابر پروتئین اغلب سبزیجات و سایر حبوبات می‌باشد و به دلیل آن که دارای مقادیر فراوان آب و رطوبت است، بسیار مطبوع‌تر و قابل هضم‌تر بوده به طوری که ۷۰ تا ۹۰ درصد قابلیت هضم‌پذیری دارد. البته باید این نکته را در نظر داشت از آنجایی

که درصد جذب آهن و روی قارچ پایین است، نمی‌توان این ماده غذایی را جایگزین گوشت کرد.

قارچ، غذایی ایده‌آل است، زیرا در آن چربی، قند و نمک کمی وجود دارد و کلسترول نیز ندارد. قارچ در بین همه منابع غذایی ارزشمندترین منبع برای رژیم‌های غذایی به شمار می‌رود، زیرا ضمن حفظ تناسب اندام و لاغری، رفع گرسنگی نیز می‌کند. قارچ‌ها بسیار خوشمزه و برای

رژیم غذایی کم‌نمک به منظور کاهش بروز امراض قلبی، تپش قلب و فشار خون بالا، بسیار ایده‌آل هستند.قارچ

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *