انواع قارچ خوراکی را پیش از خرید بشناسید
قارچ یکی از خوراکیهای بسیار خوشمزه و مفید است و در اغلب غذاها کاربرد دارند. تعداد گونههای خوراکی قارچ بسیار زیاد است، بااینحال فقط ۲۰ گونه آن برای مصارف تجاری کشت میشوند. هر نوع قارچ فقط در برخی مناطق و تحت شرایط آبوهوایی خاصی رشد
میکند و ازآنجاکه قارچ باید در چند روز مصرف شود، نمیتوان انتظار داشت همه انواع آن بهراحتی دردسترس باشند. بههمیندلیل فقط تعدادی از آنها که تحتشرایط کنترلشده در مزارع قارچ کاشته میشوند در بازار موجود است.
انواع قارچ خوراکی
قارچهایی که در ادامه معرفی میکنیم، همگی در ایران موجود هستند. فقط برخی از آنها بهراحتی دردسترس هستند و برخی دیگر را میتوانید بهشکل آنلاین یا از مناطق خاصی خریداری کنید. ابتدا با معمولترین نوع قارچ که درسراسر جهان آن را کشت میکنند و بیشترین
کاربرد را در بین افراد دارد شروع میکنیم:
قارچ دکمهای سفید
انواع قارچ خوراکی – قارچ دکمهای سفید
معمولا اولین تصویری که از قارچ در ذهن هر کسی نقش میبندد، تصویر همین قارچ دکمهای سفید است. این قارچ که به قارچ سفید هم معروف است، ارزانترین و پرطرفدارترین نوع قارچ خوراکی است. در هر سوپرمارکتی پیدا میشود و تقریبا همه ما با آن آشنا هستیم. این
قارچ در انواع غذاها مانند سوپ، پیتزا و نظایر آنها کاربرد دارد، اما کباب و سوخاری آن بسیار خوشمزه است. طعم آن گوشتی و ملایم است و بافت صاف و محکمی دارد.
نکته مهمی که وجود دارد این است که قارچ دکمهای اگر بهصورت وحشی در طبیعت رشد کرده باشد، کاملا سفید نیست. قارچ دکمهای که در مزارع قارچ کاشته میشود بافتی کاملا سفید دارد. اگر تخصص ندارید، قارچ را حتما از سوپرمارکت یا مزرعه بخرید. قارچ دکمهای
شباهت بسیار زیادی به قارچ آمانیتا دارد که از سمیترین و کشندهترین قارچهای طبیعی است.
قارچ قهوهای
انواع قارچ خوراکی – قارچ قهوهای
یکی از نکات جالبی که درباره قارچ قهوهای وجود دارد این است که این قارچ، همان قارچ دکمهای سفید است. با این تفاوت که کمی دیرتر چیده شده است. البته فراموش نکنید این قارچ بالغتر شده و سپس آن را چیدهاند، نه اینکه آن را چیده باشند و کهنه شده باشد. قارچی
که مدتزمان زیادی از چیدن آن بگذرد قابلمصرف نیست. بهطورکلی قارچ دکمهای غیروحشی در ابتدا کاملا سفید است (قارچ سفید)، اگر کمی بالغ شود قهوهای میشود (قارچ قهوهای) و اگر باز هم بالغتر شود، باز هم قهوهای است اما بزرگتر است (قارچ پورتوبلو). بنابراین این
هر سه، قارچ دکمهای هستند.
طعم و بافت قارچ قهوهای مشابه قارچ سفید است. کلاهک این قارچ تیره است و تا حدودی مایل به شاهبلوطی است. بااینحال ساقه آن مایل به سفید است. کلاهک آن کرکیتر از قارچ سفید است ولی همچنان صاف و گرد است. نکته مهم این است که در قارچ قهوهای مانند
قارچ سفید کلاهک باید بسته باشد و تیغهها را نباید ببینید. همچنین اگر مقطع آن را برش بزنید داخل آن باید کاملا سفید باشد.
قارچ پورتوبلو
انواع قارچ خوراکی – قارچ پورتوبلو
قارچ پورتوبلو (portobello) هم همان قارچ دکمهای است که از مرحله اول و دوم گذر کرده و کاملا بالغ شده است. کلاهک آن بسیار بزرگ است و کاملا باز شده است. تیغههای آن زیر کلاهک کاملا نمایان هستند، اما پیوستگی خودشان را حفظ کردهاند. طعم آن گوشتی و آبدار
است و قویتر از قارچ سفید و قهوهای است. برای کبابکردن، برشتهکردن و گریلکردن فوقالعاده است. شاید در سوپها ظاهر خوشایندی نداشته باشد.
قارچ قیفی
انواع قارچ خوراکی – قارچ قیفی
این قارچ با ظاهری بسیار زیبا و رنگهای زرد و طلایی، کاملا شبیه یک قیف یا گل نیلوفر بهنظر میرسد. بهصورت وحشی در اروپا و حاشیه دریای خزر در استان مازندران رشد میکند. مردم محلی مازندران به آن «زرد کیجا» میگویند و برای برداشت آن به جنگل میروند. در
سوپرمارکتها پیدا نمیشود، اما در بازارهای محلی مازندران میتوانید آن را پیدا کنید. طعم آن گوشتی است و نسبت به انواع دیگر قارچ ملایمتر است. برای سوپ و کباب مناسب است.
قارچ قیفی کهنه معمولا طعم فلز به خودش میگیرد، بنابراین همیشه تکهای خام از آن را امتحان کنید. اگر طعم فلز دارد، تازه نیست.
قارچ شاه صدف
انواع قارچ خوراکی – قارچ شاه صدف
این قارچ تپل و بسیار خوشمزه که به آن ارینجی هم میگویند، ساقهای بلند و ضخیم دارد ولی کلاهک آن نسبت به ساقهاش کوچک است. کاملا طعم گوشت را میدهد، بههمیندلیل گیاهخواران و افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، از آن در غذاها به جای گوشت استفاده
میکنند. این قارچ را در فروشگاههای بزرگ و نیز بهصورت آنلاین میتوانید پیدا کنید. بهطورکلی، هر جایی آن را نمیفروشند.قارچ
بدون دیدگاه