کالری قارچ خام و پخته با تاثیر شگفت انگیز قارچ
میزان کالری قارچ
مصرف قارچ حدودا به دوره باستان برمی گردد، قارچ های خوراکی در مراکز باستان شناختی با قدمتی حدود ۱۳۰۰۰ سال در شیلی به دست آمده اند. با این وجود شواهدی قابل اعتماد در مورد مصرف قارچ به چند صد سال قبل از میلاد در چین می رسد. مردم چین از قارچ به
عنوان دارو و همینطور غذایی با ارزش استفاده می نمایند. همچنین رومیان و یونانیان باستان، به خصوص اشخاص طبقه اجتماعی بالا از قارچ در مصارف آشپزی استفاده می نموده اند.
قارچ یکی از سبزیجات پر مصرف با مزایای بسیار زیاد در سلامت می باشد که در اغلب موارد به خاطر بی رنگ بودن نادیده گرفته می شود. همواره برنامه غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ به دلیل دارا بودن مزایای بسیار برای سلامت به افراد توصیه می گردد. ولی
چون قارچ تقریبا بدون رنگ است نباید بگوییم که مواد مغذی پایینی نیز دارد.
قارچ ها بسیار کم کالری می باشند و در عوض دارای پروتئین بالا بوده و منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی می باشند. با این توضیحات متوجه می شویم که قارچ بسیار مفید در کاهش وزن است و با عنوان یک عامل کاهش وزن طرفداران زیادی دارد. بعضی از افراد مشهور به
منظور کاهش وزن غذاهایی سرشار از قارچ مصرف می کنند و در این باره می گویند با مصرف این نوع غذاها توانسته اند وزن کم کنند.
متخصصین در این مورد بر این باورند که چیز خارق العاده ای در مورد قارچ وجود ندارد، بلکه این سبزیجات به دلیل calories پایین می تواند جای غذاهای پرکالری را بگیرد و در کاهش وزن و پیشگیری از افزایش آن موثر باشد. فیبر وجود در قارچ باعث می شود تا فرد مدت
بیشتری حس سیری داشته باشد و دیرتر گرسنه شود.
قارچ خام
مقدار calories عنوان شده برای قارچ در هر ۱۰۰ گرم قارچ خام ۲۲ کیلوکالری می باشد. ارزش غذایی قارچ به خاطر این است که در دسته غذاهای کم کالری قرار دارد. در ادامه با ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم قارچ خام آشنا می شویم:
۲۲ کیلوکالری انرژی
۰/۳ گرم چربی
۵ میلی گرم سدیم
۳۱۸ میلی گرم پتاسیم
۳/۳ گرم کربوهیدرات ها
۳/۱ گرم پروتئین
قارچ پخته، آب پز، آب گرفته شده، بدون نمک
ارزش غذایی موجود در هر ۱۰۰ گرم قارچ پخته، آب پز، آب گرفته شده و بدون نمک به شرح زیر می باشد:
۲۸ کیلوکالری انرژی یا همان calories
۵/۲۹ گرم کربوهیدرات
پروتئین ۲/۱۷ گرم
۰/۴۷ گرم چربی
۹۱/۰۸ گرم آب
۲/۲۰ گرم قند
۰ میلی گرم کلسترول
قارچ تفت داده شده در ماهی تابه
ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم قارچ تفت داده شده در ماهی تابه به شرح زیر می باشد:
۲۶ کیلوکالری انرژی
۴/۰۴ گرم کربوهیدرات
۳/۵۸ گرم پروتئین
۰/۳۳ گرم چربی
۹۱/۱۰ گرم آب
۱/۸۰ گرم فیبر
۰ میلی گرم قند
۰میلی گرم کلسترول
قارچ کم چرب و سرشار از پروتئین و فیبر
همانطور که دیدیم در هر وعده ۱۰۰ گرمی از قارچ چیزی بسیار کمتر از ۵۰ کیلوکالری وجود دارد و علاوه بر این دارای مقدار ناچیزی چربی و کربوهیدرات می باشد. در عوض مقدار پروتئین و فیبر موجود در آن به مراتب بیشتر می باشد. مصرف قارچ در یک وعده غذایی می تواند
باعث سیر شدن شما شود و از چاقی پیشگیری نماید زیر این ماده سرشار از فیبر است. اما با این حال به دلیل پایین بودن کالری انرژی زیادی به بدن وارد نمی کنند.
ویتامین ها و مواد معدنی مفید در قارچ
در هر وعده ۱۰۰ گرمی قارچ چیزی در حدود ۵۰۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد که ۱۵ درصد از نیاز روزانه را فراهم می آورد. پتاسیم و دریافت کافی از آن برای بدن بسیار مهم است و باعث نگه داشتن قند خون در سطح سلامت خواهد شد. اغلب افراد بالغ به سختی نیاز روزانه
بدن به پتاسیم را تامین می کنند، از این رو با اضافه نمودن قارچ به وعده های غذایی در طول روز می توان سطح پتاسیم در بدن را تقویت نمود.
همچنین قارچ ها منبع خوبی از سلنیوم می باشند که در بین میوه ها و سبزیجات خیلی یافت نمی شود. سلنیوم باعث سم زدایی بدن می شود و به بهبود سیستم ایمنی، کاهش التهاب و حتی مبارزه با سلول های سرطانی کمک می نماید.
کالری و انرژی قارچ
علاوه بر این ماده مغذی مهم و کم یاب دیگر که در قارچ وجود دارد ویتامین D می باشد. اغلب مواد غذایی عاری از این ویتامین هستند، برای دریافت این ویتامین می توانید از قارچ استفاده نمایید، همچنین در قارچ ویتامین های B و آهن به مقدار مناسبی یافت می شود.
ضمن اینکه مواد معدنی مفید از جمله فولات، مس، منیزیم، منگنز، مس، روی، فسفر، کلسیم و سدیم در قارچ یافت می شود.
بدون دیدگاه