میزان کالری قارچ چقدر است؟

میزان کالری قارچ چقدر است؟


میزان کالری قارچ چقدر است؟

قارچ داریم تا قارچ!

قارچ تا قارچ داریم و کالری قارچ در انواع آن متفاوت است! با این جمله موافقید؟ تنوع قارچ، این خوراک بسیار پرطرفدار و پرمصرف، آنقدر زیاد و چشمگیر است که باعث چنین نتیجه گیری اشتباهی می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای مشخص شدن پاسخ وقت بیشتری صرف

کنید و تا پایان این مقاله، خواننده ما باشید.

دستکم 14 هزhv نوع قارچ در دنیا رشد می‌کند که نیمی از آن خوردنی است و کالری قارچ در همه انواع آن یکسان است. البته پرمصرف‌ترین نوع خوردنی آن، قارچ دکمه‌ای سفید است که تقریباً همه یک بار آن را امتحان کرده‌اند. اگر بخواهیم یک شاخه بندی ساده از انواع

قارچ انجام بدهیم شامل قارچ کرمینای cremini، قارچ پرتابللا portabella، مایتاکی maitake (معروف به مرغ جنگلی)، شایتاکی shiitake، اینوکی enoki و اویستر oyster می‌شود.

کالری قارچ و ارزش غذایی آن چقدر است؟

به فکر یک خوردنی طبیعی هستید که منبع چندین و چند ویتامین باشد؟ مقداری قارچ می‌تواند به خوبی جای مکمل‌ها را برایتان پرکند. به لطف وجود ویتامین‌های گروه B(پانتوتنیک اسید/ B5، نیاسین/ B3 و ریبوفلاوین/B2) و روی و سلنیوم دیگر نگران ارزش غذایی این گیاه

خوشمزه و مقوی نباشید.

در کنار کالری قارچ، باید به دارا بودن پروتئین، فیبر، پتاسیم، ویتامین D، کلسیم و حتی بیشتر هم اشاره کنیم. جالب اینجاست که یک عدد قارچ با 90% آب، می‌تواند جایگاه تأثیرگذاری در رژیم گیاهخواری شما داشته باشد!

در جدول زیر با ارزش غذایی این گیاه خوشمزه بیشتر آشنا خواهید شد:

آب: 45/92 گرم
فیبر: 00/1 گرم
قند: 98/1 گرم
کلسترول: 00/0 میلی گرم
ویتامین A: 00/0 میکروگرم
ویتامین D: 20/0 میکروگرم
ویتامین E: 01/0 میلی گرم
ویتامین K: 00/0 میکروگرم
ویتامین C: 10/2 میلی گرم
ویتامین B1 (تیامین): 08/0 میلی گرم
ویتامین B2 (ریبوفلاوین): 40/0 میلی گرم
ویتامین B3 ( نیاسین): 61/3 میلی گرم
ویتامین B4 (کولین): 30/17 میلی گرم
ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید): 50/1 میلی گرم
ویتامین B6: 10/0 میلی گرم
ویتامین B9 (فولات): 00/17 میکروگرم
ویتامین B12: 04/0 میلی گرم
کلسیم: 00/3 میلی گرم
آهن: 50/0 میلی گرم
منیزیم: 00/9 میلی گرم
فسفر: 00/86 میلی گرم
پتاسیم: 00/318 میلی گرم
سدیم: 00/5 میلی گرم
روی: 52/0 میلی گرم
مس: 32/0 میلی گرم
منگنز: 05/0 میلی گرم
سلنیم: 30/9 میکروگرم

مزایای مصرف قارچ در رژیم غذایی

باید این گیاه باستانی را بیشتر جدی بگیرید؛ فقط قرار نیست به بدنتان سوخت رسانی کند. مزیت ضدباکتری قارچ از جمله ویژگی‌های شاخص آن است که در کنار سطح کلسترول پایین، گزینه کاملاً امن و سالمی برای رژیم قارچ شما به حساب می‌آید.

اگر دچار ضعف سیستم ایمنی هستید یا کسی از عزیزان شما مبتلا به بیماری پارکینسون، آلزایمر، فشار خون بالا و سرطان است، ترکیبات موجود در قارچ انتخابی بسیار مناسب خواهد بود.

تأثیر کالری قارچ در کنار پتاسیم فراوان

فراموش نکنید که پتاسیم در کنار کالری برای قلب، ماهیچه‌ها و اعصاب شما مفید است. احتمالاً در بین میوه و سبزیجات، سیب زمینی و موز برگزیده‌های پرپتاسیم هستند. اما قارچ با آن ظاهر کوچک کم جای خود پتاسیم قابل توجهی دارد.

مثلاً دو سوم قارچ کبابی قطعه قطعه شده- توجه داشته باشد قارچ‌های بزرگ با کلاهک قهوه‌ای روشن- تقریباً میزان پتاسیم برابر با یک موز متوسط را دارد.

قدرت آنتی اکسیدانی قارچ

در کنار کالری میوه و سبزیجات که همواره در انواع رژیم غذایی اهمیت دارد، حالا دیگر سالهاست که اثر آنتی اکسیدانی این خوراکی‌های طبیعی هم بررسی می‌شود. قارچ دوست داشتنی از جمله این سبزیجات است که منبع سرشار از دو نوع آنتی اکسیدان به حساب می‌آید؛

ارگوتیونین ergothioneine و گلوتاتیون glutathione.

بنابراین نباید از اثرات ضدپیری قارچ غافل شد. جالب است اضافه کنیم که هردو نوع آنتی اکسیدان در مطالعات آزمایشگاهی روزنه‌های امیدی برای کنترل دو بیماری بسیار شایع آلزایمر و پارکینسون شناخته شده‌اند.

آیا اثرات درمانی قارچ تأیید شده است؟

چه از پودرقارچ استفاده کنید، چه مکمل یا عصاره آن، به هرحال اثرات خوبی بر سلامت جسم شما می‌گذارد. البته ناگفته نماند با اینکه کالری قارچ طی آزمایش‌های علمی اندازه گیری و تأیید شده است، اما همچنان این گیاه را جزو تجویزهای پزشکی نمی‌دانند.

تأثیر کالری قارچ در فرایند لاغری

نباید انتظار ویژه‌ای از قارچ داشته باشید و آن را برای رژیم خام خواری خودتان چندان جدی بگیرید، ولی خوب است بدانید که اثراتی روی فرایند لاغری شما می‌گذارد. اگر مایلید یک بشقاب جایگزین گوشت و بدون کالری داشته باشید، قارچ انتخاب خوبی است تا با خوشمزگی

و حالت آبداری که دارد، ذائقه شما را سرحال کند.

220 گرم گوشت چرخ کرده گوساله 80%، حدود 550 گرم کالری و 30 گرم چربی دارد. حالا اگر نصف گوشت را با مقدار زیادی قارچ خرد شده ترکیب کنید، خوراک شما نیمی از چربی و کالری مورد نظر را خواهد داشت.

نکته: این دستور در رژیم فلکسترین قابل اجرا است و خاطره رژیمی خوشمزه ای را برایتان رقم میزند!

کم بخور اما سالم خوری کن!

گوشت چرخ کرده شاید نزدیک‌ترین راه برای لذت بردن از مزه عالی گوشت قرمز باشد. ولی با اضافه کردن قارچ، حجم گوشت کمتری در بشقابتان خواهید داشت و در نتیجه فاکتور سلامتی را رعایت خواهید کرد.

در بررسی‌های انجام شده این نتیجه به دست آمد که اگر یک ترکیب 50-50 از قارچ و گوشت قرمز برای شامتان آماده کنید، 20% صرفه جویی در مصرف گوشت خواهید داشت.

رژیم فیبر با هنرمندی قارچ

باید اضافه کنیم که قارچ هم مثل همه انواع سبزی ها منبع خوبی از فیبر است. فیبر و رعایت رژیم فیبر دو مزیت زیر را دارد:

◄ نقش مفیدی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما دارد؛ با خوردن مقدار متعادلی قارچ میتوانید باکتری های مفید روده را تغذیه کنید و همچنین از خطر یبوست در دوران رژیم در امان بمانید.

◄ شما را مدت طولانی تری سیر نگه می دارد.

چگونه کالری قارچ را بسوزانم؟

توجه داشته باشید برای سوزاندن کالری هر صد گرم قارچ خام ( 9 عدد) لازم است یکی از ورزش های زیر را انجام دهید:

پیاده روی ( 3 متر در ساعت): 8 دقیقه

دویدن ( 6 متر در ساعت): 3 دقیقه

دوچرخه سواری ( 10 متر در ساعت): 4 دقیقه

مراقب قارچ های سمی باشید!

همانطور که در ابتدای مقاله نوشتیم، دنیای قارچ ها بسیار گسترده است و حدود 70-80 گونه قارچ سمی در این دنیای شگفت انگیز وجود دارد! در صورت خوردن بسیاری از این قارچ های سمی شما فقط بدحال می شوید ولی چند نوع محدود دیگر خطر مرگ را برای انسان

دارند.

نوع کشنده قارچ با نام های کلاه مرگ death caps، داپرلینگ های کشنده deadly dapperlings، فرشتگان ویرانگر destroying angels، جمجمه های پاییزی autumn skullcaps و فلای آگاریک معروف هستند. مراقب باشید اگر طبیعت گردی میکنید، به هوای داشتن یک

رژیم خام خواری درست و حسابی، خودتان را گرفتار این قارچ های سمی در دل جنگل نکنید!

توصیه ما این است که به هیچ عنوان از قارچ های طبیعت که شناختی درمورد نوع و ظاهر آنها ندارید مصرف نکنید و فقط برای تهیه این سبزی، به میوه و تره بار محل زندگی مراجعه کنید. اما اگر در دل طبیعت با گونه ای روبه رو شدید، پیش از چیدن و حتی دست زدن به

قارچ ها، حتما از راهنمایی های یک طبیعت گرد باتجربه یا گیاه شناس کمک بگیرید.

 

قارچ

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *