قارچ چیست و چگونه تولید میشود؟
قارچ یک گیاه هاگ دار محسوب می شود که بدین وسیله گرده افشانی و تولید مثل می کند. این گیاه در گونه های متنوعی در سراسر جهان وجود داد و علاوه بر غذا برای اهداف و مصارف پزشکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.به گفته متخصصان، قارچ منبع غنی از ماده
معدنی پتاسیم است که به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و موجب کاهش خطر سکته مغزی می شود. بد نیست بدانید که قارچ ها برای تقویت استخوان ها مفید هستند، موجب رفع خستگی شده و کمبود ویتامین D را جبران می کنند.
قارچ چیست؟
در بسیاری از منابع گفته می شود؛ قارچ ها موجوداتی شگفت انگیزند، واژه ی شگفت انگیز برای قارچ ها عجیب نیست زیرا قارچ ها هیچ اندام فتوسنتزی ندارند، ساقه و برگ نیز ندارند؛ بنابراین گیاه نیستند و از طرفی از لحاظ ساختار نیز به جانوران شبیه نیستند و بسیار ساده
تر از گیاهان و جانوران هستند؛ بنابراین قارچ ها را در دسته ای جداگانه طبقه بندی می کنند.
قارچ ها چگونه غذای خود را تأمین می کنند؟
همانطور که گفته شد قارچ ها گیاه نیستند که خودشان توسط اندام فتوسنتزی، غذای مورد نیاز خود را بسازند، پس چگونه غذای مورد نیاز خود را تامین می کنند؟
قارچ ها از طریق پدیده جذب غذای مورد نیاز خود را کسب می کنند ولی روش های دریافت مواد غذایی در قارچ های مختلف متفاوت است. اگر قارچ ها با زندگی روی مواد آلی مرده، غذای مورد نیاز خود را بدست بیاورند ساپروفیت نامیده می شوند. برخی از قارچ ها، روی
موجودات زنده زندگی می کنند و مواد مورد نیاز خود را از آن ها بدست می آورند به این قارچ ها انگل می گویند ولی برخی از قارچ ها با گیاهان به صورت همزیست زندگی می کنند؛ به این قارچ ها مایکوریز می گویند که اکثراً با ریشه های گیاهان تلفیق می شوند، گیاه مواد
غذایی مورد نیاز قارچ را تأمین می کند در مقابل قارچ هم جذب برخی از عناصر غذایی را برای گیاه تسهیل می کند.
ساختار قارچ ها
قارچ ها از هیف ها تشکیل شده اند که ساختار هیف ها در انواع قارچ های مختلف، متفاوت است. نحوه ی تولید مثل در قارچ ها به دو صورت جنسی و غیرجنسی می باشد که در انواع قارچ ها، متفاوت است و برخی از قارچ ها هر دو نوع تولید مثل را دارند. ترکیب سلول
های جنسی نر و ماده را تولید مثل جنسی گویند و تولیدمثل غیر جنسی از طریق اسپورهای غیر جنسی، قطعه قطعه شدن هیف ها و جوانه زدن هیف ها صورت می گیرد.
طبقه بندی علمی قارچ ها
در طبقه بندی علمی، سلسله قارچ ها به دو دسته قارچ های حقیقی و قارچ های کاذب تقسیم می شوند که این دو دسته خود به زیر دسته هایی تقسیم می شوند و در نهایت قارچ های خوراکی مربوط به رده ی بازیدیومایست ها تقسیم می شوند.
خواص قارچ برای سلامتی
۱. تنظیم سطح کلسترول
۲. درمان کمخونی
۳. پیشگیری از سرطان سینه و پروستات
۴. دشمن دیابت
۵. کمک به سلامت استخوان
۶. کمک به جذب مواد مغذی
۷. مفید برای تقویت سیستم دفاعی بدن
۸. کنترل فشار خون بالا
۹. وجود مس
۱۰. وجود مقادیر زیاد سلنیوم
۱۱. کمک به کاهش وزن
بدون دیدگاه