کمپوست چیست ؟
کمپوست از ترکیب آب ، کاه یا بقایای گیاهان (کربوهیدرات های دیر تجزیه شونده)، کود مرغی (کربوهیدرات های زود تجزیه شونده)، نیتروژن (پروتئین) ، سنگ گچ تشکیل شده است .

کمپوست از ترکیب آب ، کاه یا بقایای گیاهان (کربوهیدرات های دیر تجزیه شونده)، کود مرغی (کربوهیدرات های زود تجزیه شونده)، نیتروژن (پروتئین) ، سنگ گچ تشکیل شده است . کمپوست حاصل ترکیب بقایای گیاهی و حیوانی است که لزوم ترکیب این دو مواد تجزیه مواد معدنی ، میکرو ارگانیسم ها و پروتئین ها است که به شکل قابل جذب برای قارچ ها به دست می آید . به طور کلی 90 تا 93 درصد عموم قارچ ها از آب تشکیل شده اند . به علاوه آب نقش حامل را نیز در بستر دارد، به گونه ای که مواد مورد نیاز قارچ از کمپوست تامین می شود.
ویژگی کاه مورد استفاده در قارچ ها : میزان سختی و طول کاه مورد استفاده در کمپوست با تخمیر و تامین مواد مورد نیاز قارچ رابطه عکس و با نگهداری آب و چسبندگی رابطه ی مستقیم دارد . باید توجه داشت که کاه ظرفیت آبگیری بالایی دارد.
کود مرغی (کربوهیدرات زود تجزیه شونده):
این دسته از مواد (کربوهیدرات زود تجزیه شونده) به این دلیل اضافه می شوند که فرآیند تخمیر را تحریک و تسریع نمایند، زیرا این کربوهیدرات ها به سرعت و به وسیله میکروارگانیسم های مزوفیلیک Mesophilic) ) تجزیه شده و در نتیجه میزان نیتروژن توسط این میکروارگانیسم ها شروع به کاهش می نماید.

کودهای گرم شده (نسوخته) حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات سریع تجزیه شونده و ۳/۵ – ۴ درصد نیتروژن می باشد. از دیگر منابع حاوی این مواد می توان به کود مرغی و پر پرندگان اشاره نمود.
نیتروژن: نیتروژن به شکل پروتئین، یک ماده غذایی بسیار مهم برای قارچ است. ارتباط بین میزان کربوهیدرات و نیتروژن که تحت عنوان نسبت کربن به نیتروژن تعریف می شود، یک فاکتور مهم در تعیین یکنواختی کمپوست است.
سنگ گچ: سنگ گچ به ۳ دلیل به کمپوست اضافه می شود:
– بهبود ساختار کمپوست
– کاهش اسیدیته در دوره کمپوست سازی
– ایجاد یک بافر PH در طول دوره رشد و پرورش قارچ
نکات مهم در کمپوست سازی:
-از کلش همان سال برای کمپوست سازی استفاده شود.
-کلش نباید زیاد در معرض باران و آفتاب باشد.
-کلش نباید خرد و خاک آلود باشد.
-کلش را نباید خرد کنیم.
-کود مرغی تولید مرغ گوشتی باشد.
-از کود مرغی خیس استفاده نکنید.
-کود مرغی را حتما سرند و خرد و سپس استفاده نمایید.
-پیش خیساندن و شستن سبب کاهش گل و لای کمپوست می شود.
-استفاده کمتر یا بیشتر از کود مرغی و سنگ گچ دردسرساز است.
-مرحله مخلوط کردن کلش و کود مرغی به درستی انجام شود.
-از بیش از حد خشک یا خیس ماندن مواد کمپوست سازی جلوگیری کنید.
-برگردان ها را به موقع یعنی به محض ثابت شدن دما انجام دهید.
-در بونکر میزان هوادهی کافی داشته باشید.

-کف سایت (پیست) را با فشار زیاد آب بشویید.
-تعداد برگردان کم و زیاد مشکل ساز است.
-کمپوست به مدت زیاد در بونکر نماند.
-آب حوضچه سایت هر چند وقت یکبار کاملا عوض شود و گل و لای کف خارج شود.
-آب حوضچه هوادهی شود و به صورت مکانیکی تصفیه شود.
-در روزهای آخر از آب کثیف استفاده نکنید.
-در روزهای آخر رطوبت تونل کمپوست را کاهش دهید و از انتقال کمپوست خیس و خام به تونل خودداری کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *